27 Ocak 2015 Salı

Gül Tatlısı

Malzemeler 

100 gr  tereyağı (margarin )
1 su bardağı sıvı yağ 
1 su bardağı yoğurt 
1 su bardağı irmik
1 yumurta 
Kabartma tozu
Vanilya 
Un
Fındık içi
Yapılışı
İrmiği, yumurtayı, kabartma tozunu, yoğurdu, sıvı yağı, tereyağı , vanilyayı bir kapta karıştırıp  üzerine un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yapıyoruz.
Hamurumuz dan bir parça alıp yuvarlak beze yapıyoruz.
Aldığımız bezeleri yuvarlak bir şekilde açıyoruz .
Çay bardağıyla yuvarlaklar kesiyoruz.
Ortasına fındığımızı koyup dörde böldüğümüz her kenarı fındığımızın etrafında sararak gül şekli veriyoruz.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralayıp 180 derece fırında nar gibi kızarana dek pişiriyoruz.
Önceden hazırladığımız şerbeti ılıkken fırından çıkan tatlılarımızın üzerine döküyoruz.

 

AFİYET OLSUN

Bu tarifim http://www.yemekustalari.com/ yayınlanmıştır


10 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık. Çok zarif ve lezzetli görünüyorlar. Her zaman destekçin ve takipçinim. Sevgilerimi bıraktım...

    YanıtlaSil
  2. çok güzel görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Çok pratikmiş. Eline sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Sirin mi sirin, mini mini tatlilar olmus :) Ellerinize saglik... Sevgiler

    YanıtlaSil