30 Aralık 2014 Salı

Poğaça







Malzemeler
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım paket margarin
1 yumurta
1 paket yaş maya
1 kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
250 gr peynir




Yapılışı
Un hariç tüm malzeme kabın içerisine alınır
Azar azar un ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir
Bir saat mayalanmaya bırakılır
Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılır elde ortası açılarak peynir koyulur kapatılarak yağlanmış tepsiye dizilir
Üzerine yumurta sarısı sürülür susam veye isteğe bağlı çörek otu serpilir
Fırında 200 derece fırında üzeri kızarılana kadar pişirilir











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder