Malzemeler
4 kase köftelik ince bulgur
2 kase irmik
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
500 gr kıyma
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Maydanoz
150 gr ceviz
4 adet kuru soğan
Tuz , Karanbiber , Pulbiber
İç Yapılışı
Kıyma tencerede kısık ateşte kavrulur ince kıyılmış soğanlar içine ilave edilerek kavrulur 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası , baharatları , ceviz , maydanoz karıştırılır .
Köftenin yapılışı
Köftelik bulguru ve irmiği 1 kapta ılık su dökerek 10 dk dinlenmeye bırakılır daha sonra içine 1 yumurta kırılır baharatları dökülür .
Köfte az miktarda aralıkla su alınarak yoğrulur kıvama gelince 2 yemek kaşığı un ilave edilerek yoğrulur kıvama geldikten sonra yuvarlak bir parça alınarak elde içi oyulur kavrulmuş kıymamız içine ilave edilerek kapatılır .
Derin tencerede sıvı yağı koyarak ısındıktan sonra köfteler içine atılarak kızartılır.
Bu tarifim http://www.yemekustalari.com/ sayfasında paylaşılmıştır
Bayılırım içli köfteye ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilçok severim sürekli yapıyorum sipariş üzerine ellerine sağlık güzel olmuş
YanıtlaSilsevgiler
Malatyalı olarak yöresel yemeğimizi cok severim. Ellerine sağlık. Bende bloğumabeklerim. sukrancapaylasimlar.blogspot.com. bu arada birkaçkez mesaj gelirse kusura bakma. Anlamadım git mi gitmedi diye.
YanıtlaSilIcli kofteyi cok severim. Sunum ve yapilis harika, ellerinize saglik :)
YanıtlaSil